Ambtenaren kregen jarenlang te veel verlof

De gemeente IJsselstein heeft een kleine tien jaar lang de verlofrechten van haar ambtenaren verkeerd berekend.

Met als gevolg dat ze sinds 2004 zo’n 10 procent meer vrij hebben gehad dan collega’s bij andere gemeenten. Dat komt neer op ongeveer twee extra vrije dagen per ambtenaar per jaar.

Werkuren
IJsselstein berekende het ambtenarenverlof op basis van 8 werkuren per dag, terwijl dat volgens de gemeenteregeling 7,2 uur per dag had moeten zijn. Per jaar is daardoor in totaal 4000 uur te veel verlof verleend. Politieke partijen eisen nu uitleg van de verantwoordelijk wethouder Frans Cremer. Die geeft woensdag tekst een uitleg in de raadsvergadering.

In IJsselstein werken 262 ambtenaren in deeltijd- of voltijdsbanen. Voor gemeenteambtenaren geldt een 36-urige werkweek als een voltijdsbaan.

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.