Gemeenteambtenaar onterecht ontslagen om borstvoeding

Gemeente Den Haag heeft ten onrechte een ambtenaar ontslagen die haar dochtertje onder werktijd borstvoeding wilde geven.

Zo heeft het College voor de Rechten van de Mens geoordeeld, meldt Omroep West. De vrouw had een klacht ingediend omdat ze zich gediscrimineerd voelde op grond van haar geslacht.

Onenigheid

Volgens de wet mogen jonge moeders die weer aan het werk zijn gegaan, onder werktijd kolven of hun kind borstvoeding geven totdat deze negen maanden is. Ze mogen daarvoor een kwart van hun totale werktijd gebruiken. Maar de Haagse ambtenaar kreeg geen toestemming om tijdens haar werk naar haar dochtertje te gaan, dat in de buurt van haar werk werd opgevangen. De onenigheid mondde uit in ontslag.

Bestuderen

Het is nog niet bekend of de ambtenaar haar baan terugkrijgt. Gemeente Den Haag laat desgevraagd weten ,,de uitspraak te bestuderen”.

Uitspraken van het College zijn niet bindend, maar wegen wel zwaar. In 70 tot 80 procent van de gevallen worden de uitspraken opgevolgd. Ook hechten rechters er veel waarde aan.

Betty van Wijngaarden

Freelance redacteur voor Gemeente.nu en zelfstandig coach voor professionals (werknemers en zzp'ers). Tevens auteur en trainer. Als "communicatiediva" pur sang heeft ze de beschikking over veel woorden en schrijft ze graag over loopbaangerelateerde onderwerpen. In coaching kan ze goed luisteren, aanmoedigen en aanzetten tot actie of een koerswijziging. Het liefst met de nodige dosis humor. (www.vanwijngaardencoaching.nl)

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.