Vertrekregelingen topambtenaren onder de loep

De gemeente Amsterdam onderzoekt zeven vertrekregelingen van topambtenaren tussen 1 januari 2014 en 1 juli 2019. In elk geval twee van deze regelingen hadden aan het college van burgemeester en wethouders moeten worden voorgelegd, maar dat is niet gebeurd.

Dit schrijft verantwoordelijk wethouder Touria Meliani van Personeel en Organisatie aan de gemeenteraad. Een ‘onafhankelijke partij’ gaat onderzoeken welke vertrekregelingen voor topambtenaren zijn getroffen, onder welke omstandigheden dat is gedaan en of er volgens de regels is gehandeld. De uitkomsten daarvan kunnen in de toekomst gebruikt worden bij vertrekregelingen. De wethouder wil de huidige regelingen ‘tegen het licht houden’.

Vertrekregelingen

De Telegraaf had via een Wob-verzoek informatie opgevraagd over de vertrekregelingen. De bedragen die zijn uitgekeerd bij de zeven vertrekregelingen variëren van 73.269 euro tot 79.488 euro. De uitkomsten van het onderzoek worden eind dit jaar verwacht.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.