Jonge ambtenaar wil Het Oude Werken

Het Nieuwe Werken, daar zitten ze niet op te wachten. Jonge medewerkers verlangen sturing. Autoriteit. Een vaste werkplaats.

Dat blijkt uit het boek: De grenzeloze generatie en de

onstuitbare opkomst van de B.V. IK
, geschreven door onderzoekers Frits

Spangenberg en Martijn Lampert van het bureau Motivaction.

Overigens blijkt dit

niet alleen uit deze publicatie. Dat jonge werknemers niet klaar zijn voor een

grotere eigen verantwoordelijkheid om hun taken uit te voeren, wordt in de

praktijk wel vaker gesignaleerd en ondersteund door eerder onderzoek.

De verwachtingen zijn waarschijnlijk te hooggespannen,

stellen Spangenberg en Lampert. “Nog altijd verkeren veel politici en

beleidsmakers in de veronderstelling dat jongeren van nu voornamelijk

multitaskende Einsteiners zijn”, stellen de auteurs. En dat is dus niet zo,

maar het ligt wel gecompliceerd.

Orders

De jongeren hebben veel energie, maar zijn tegelijkertijd

kwetsbaar. Traditionele structuren vinden ze niets, maar ze vragen wel om

autoriteit, zo nu en dan zelfs om orders. De eigen verantwoordelijkheid moet zich nog

ontwikkelen.

Onderzoeksbureau Motivaction doet al jaren onderzoek naar

jongeren op de arbeidsmarkt, vooral om te kunnen anticiperen op de exodus van

ouderen naar hun pensionering. Het Centraal Bureau voor de Statistiek voorspelt

een tekort van 200.000 werknemers in 2020. Dit wel voor de publieke en private

sector. Daarom is het volgens de schrijvers relevant om de verwachtingen en

wensen van de groep starters op de arbeidsmarkt in kaart te brengen.

Grenzeloos

Ze worden de grenzeloze generatie genoemd, deze werknemers die zijn

geboren tussen 1986 en 1995. Weinig grenzen; veel individuele vrijheden. De

schrijvers zien dat zij behoefte hebben aan inspirerende leidinggevenden en een

duidelijke koers. Uit het boek is een advies te destilleren dat werkgevers zich

moeten verdiepen in hun medewerkers. De bedoeling is de energie en het

optimisme van de jonge garde niet te laten omslaan in zelfoverschatting.

Volg Gemeente.nu via Twitter.

1. Kobe basketball Shoes op
  2. Zelf je tijd indelen is maar een heel kleine onderdeel van het nieuwe werken. Daarbij is het dan ook nog maar de vraag hoe je die tijd wilt indelen. Als je later begint en eindigt met je werk heeft dat weinig met hnw te maken. Hoe dan ook is het veelvormig en maakt het hnw bijna tot een containerbegrip.

3. Fred IJspeerd op

Levenservaring is wat ons als mens vormt. Hoewel ik zelf in mijn midlife zit (40 jaar), denk ik dat hetgeen de jonge generatie zoekt, heeft te maken met een “gebrek aan levenservaring”.

Voor mij betekent het nieuwe werken de mens centraal stellen. Ik denk dat iedereen, jong of oud, dat met mij eens zal zijn.

4. Martine Pronk op

Het nieuwe werken ontslaat leidinggevende niet van het geven van leiding. En het betekent ook niet dat er geen vastigheden meer zijn. Bovendien is dit per functie afhankelijk welke mogelijkheden dit biedt. Het vergt juist een herdefiniering van de vaste ‘oude’ waarden.
    De methodiek van situationeel leidinggeven geeft naar mijn idee bijvoorbeeld prima handvatten om het nieuwe werken te combineren met het tonen van leiderschap door de leidinggevende en het ontwikkelen van persoonlijk leiderschap bij de medewerker. Wat dit persoonlijk leiderschap inhoudt is persoonsafhankelijk en hangt af van in welke fase hij of zij zich in zijn/haar carriere (op welk werk en denkniveau dan ook) bevindt.

5. Gemeenten zijn nu aan het bezuinigen. Althans laten we het hopen voor de betaler. Gemeente heeft een proeftijd van 2 jaar. Contracten worden niet verlengd althans in Rotterdam. Dure opleidingen met een mooie strik krijg je wel. Je moet immers ook kunnen functioneren binnen deze twee jaren. Vooral jongeren gaan de deur uit. Doe je onderzoek eens naar beleidsmedewerkers of ambtenaren met een belangkwestie. Motivatie totaal weg bij de jongeren. Kom je net van school. Krijg je een Rotterdamse kick off party mee.

De betaler

6. derrick rose shoes op

The Adidas basketball shoes Resource Center, a new derrick rose shoes store serving several charitable events, has opened on NY Street.There are

Derrick rose shoes

, black red Kobe 7 and lebron james shoes, but there’s nothing like a new pair of basketball Blake Griffin Shoes.The backetball Shoe Fund receives applications from more Philanthropy each year, and when coordination can be provided at nba basketball shoes, more kids discover basketball as they participate in an organized basketball program. Nike produced only 1,200 pairs of the Nike Hyperdunk 2012, which have glow-in-the-dark soles and a purple and pink galactic swirl pattern,some NBA Jerseys. They went on sale at a handful of

kobe shoes

stores across the U.S. early this morning, coinciding with the beginning of the NBA Players Game weekend.And The energetic range features a dazzling mix of lebron 9 features.For more information, contact nba basketball shoes sale at http://www.kobeshoes7.org/.