Almelo leent 15 miljoen aan voetbalstadion

Heracles Almelo krijgt eennieuwe stadion. Met behulp van een gemeentelijke lening kunnen de Heraclieten beginnen aan de bouw.

De kosten van het nieuwe stadion bedragen in totaal

dertig miljoen euro. De helft daarvan komt binnen via een lening van de

gemeente Almelo, de andere helft betaalt Heracles zelf. De gemeenteraad

stemde daar dinsdagavond met een ruime meerderheid mee in.

Het

was lange tijd onzeker of de gemeente wilde meewerken aan de komst van

een nieuw stadion voor Heracles. Voorzitter Jan Smit uitte enkele malen

zijn frustratie over de houding van de lokale overheid, die uiteindelijk

toch overstag ging.

Heracles hoopt zijn wedstrijden vanaf begin

2013 in het nieuwe stadion af te kunnen afwerken. Het nieuwe onderkomen

zal plaats bieden aan 15.000 mensen, bijna het dubbele van de capaciteit

van het huidige Polman Stadion.

6 reacties

1. Waarom niet Jan? Omdat banken niet en gemeenten wel regelmatig kwijtschelden. En dat is zo zeker als de Bank van Engeland! We leren niets van de kredietcrisis. In de laatste plaats de op te grote voet levende voetballers en op de voorlaatste plaats gemeenteraadsleden.

2. abooma@gmail.com op

Een regelrecht schandaal om aan welke club dan ook zoveel gemeenschapsgeld te lenen. De voetballers lopen met een belachelijk salaris naar de volgende club als het mis gaa. Als het een veilige belegging was deden voetballers en/of banken wel mee. Nogmaals SCHANDE

3. Voetbalclubs weten zelf dondersgoed dat ze geen goede investering zijn. Daarom kloppen ze niet aan bij banken. Gemeenteraadsleden weten ze blijkbaar makkelijk te paaien en daar kunnen ze dus wel geld lospeuteren onder waarschijnlijk zeer makkelijke voorwaarden..