Utrechtse Wethouder Jongerius stapt op

De Utrechtse wethouder Margriet Jongerius van Zorg, Welzijn en Cultuur verlaat de Utrechtse politiek. Ze treedt per direct af.

Ze geeft in een brief aan de gemeenteraad aan dat ze de politieke arena verlaat omdat het als ‘een jas is die knelt’. Ze schrijft: “Het openlijk mogen twijfelen, de tijd nemen en krijgen om nuances en alternatieven te kunnen afwegen” ligt te gevoelig. Volgens Jongerius kan ze buiten de politiek effectiever zijn.

TivoliVredenburg

Het vertrek van Jongerius komt op een precair moment. Vorige week presenteerde de Utrechtse Rekenkamer een vernietigend rapport over de gang van zaken bij de bouw en exploitatie van het muziekpaleis TivoliVredenbrug. Hierover wordt de gemeenteraad morgen (dinsdag) verder geïnformeerd. Of haar vertrek hiermee verband houdt is onbekend.