Groen Links wil gratis fiets voor Rotterdamse scholieren

Een opmerkelijk plan van GroenLinks in Rotterdam: iedere middelbare scholier een gratis fiets. GroenLinks-raadslid Arno Bonte stelt voor de duizenden fietswrakken en weesfietsen die jaarlijks worden opgehaald daarvoor op te knappen.

Het plan is één van de 25 voorstellen om van Rotterdam de duurzaamste stad te van Nederland te maken, aldus RTL. Het raadslid stelt voor om weesfietsen en verzamelde fietswrakken op te knappen en ze zo een nieuw leven te geven. “Zo lossen we ook direct het overschot in het fietsendepot op. Daarnaast geef je kinderen de norm mee dat het goed is om op de fiets naar school te gaan. Dan blijven ze hopelijk later ook fietsen naar hun werk.”

Het gaat om 8000 scholieren per jaar. Die zouden dan -ongeacht inkomen- een fiets van de stad moeten krijgen.

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.