Capelle wil gemeente vergroenen met weggeefactie

De gemeente Capelle geeft in december 50 meter groen weg. Inwoners kunnen gratis een meter groen laten aanplanten langs een gevel of schutting of een boompje voor in de voortuin aanvragen.

Dat maakt de gemeente kenbaar op de website energiewijzercapelle.nl. Met deze ludieke actie wil Capelle zorgen voor een groenere uitstraling van gevels van woningen en appartementencomplexen, maar ook dat water bij hevige regenval beter kan worden afgevoerd.

Eerste vijftig

Iedereen in Capelle kan een aanvraag indienen om een strekkende meter tegels langs een muur, gevel of schutting te laten vergroenen. De eerste vijftig aanvragers krijgen gratis planten en het werk wordt uitgevoerd in samenwerking met Capelle Werkt! De bewoners zijn zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van het groen.

Reageren is niet mogelijk.