Milieuzone Utrecht mag van rechter blijven

De gemeente Utrecht mag oude dieselauto’s uit het centrum blijven weren. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak tegen de gemeente

De Koninklijke Nederlandse Automobiel Club (KNAC) had bij de rechter geëist dat de milieuzone van tafel zou gaan omdat de gemeentelijke verkeersborden niet zouden gelden, enkel landelijke. De rechter was het met dit argument oneens waardoor de gemeente Utrecht het verbod op basis van eigen gemeentelijke borden mag blijven uitvoeren. Ook het tweede argument dat de de zone niet heeft bijgedragen aan een schonere lucht, acht de rechter niet steekhoudend genoeg.

Ook in Rotterdam is per 1 januari een milieuzone van kracht, andere steden, zoals Amsterdam zijn ook voornemens dergelijke gebieden in te gaan stellen.