Gemeente Wierden houdt locaties azc geheim

De gemeente Wierden wil de locatie voor een eventueel asielzoekerscentrum nog altijd niet bekendmaken. Slechts de raadsleden mogen bij de lokale griffie op bezoek om achter gesloten deuren de lijst in te zien.

Op die lijst staan acht mogelijke plekken binnen de gemeentegrenzen. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving, voldoen al deze plekken aan de eisen van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Maar slechts één van deze locaties is geheel eigendom van de gemeente; de rest is ten dele particulier bezit. Dit meldt Tubantia

Een Sociaal Liberaal ’14 raadslid wilde volledige openheid van zaken, daar voldoet de gemeente dus niet aan.

Het college wil geen onrust zaaien bij directe buurtbewoners. Daarbij gaat er volgens het college er een omvangrijk proces aan vooraf voordat duidelijk is of er überhaupt een azc in Wierden komt.

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.