Een van de eerste regionale ‘Taskforces Kindermishandeling’ van start

Regio Hart van Brabant is een van de eerste regio’s die met een eigen ‘Taskforce Kindermishandeling’ start om het aantal gevallen van kindermishandeling en huiselijk geweld te verminderen. Aanleiding voor deze taskforce is dat de cijfers rondom kindermishandeling in de regio niet dalen, ondanks de grote inzet op het thema, meldt VWS.

De Tilburgse wethouder Marcelle Hendrickx wordt voorzitter van de regionale Taskforce. Ze maakte eerder deel uit van de Wethouders Koplopersgroep van de landelijke Tasforce Kindermishandeling en seksueel misbruik. Deze groep adviseerde om een regionale Taskforce op te zetten. Regio Hart van Brabant is een van de eerste regio’s die dit nu doet.

Samenwerking en verbinding
Ruim 3000 kinderen in het Hart van Brabant krijgen jaarlijks met huiselijk geweld of kindermishandeling te maken. De nieuwe regionale Taskforce Kindermishandeling beoogt daarom betere samenwerking tussen organisaties en meer aandacht voor het onderwerp. Verder buigt zij zich over preventie en signalering, en over innovatie in de samenwerkingsketen. Dat doet ze onder meer door initiatieven en projecten in de regio met elkaar te verbinden en resultaten hiervan te delen zodat anderen hiervan kunnen leren en profiteren.

De nieuwe taskforce start in de week van de kindermishandeling (20 t/m 25 november 2017).

Betty van Wijngaarden

Freelance redacteur voor Gemeente.nu en zelfstandig coach voor professionals (werknemers en zzp'ers). Tevens auteur en trainer. Als "communicatiediva" pur sang heeft ze de beschikking over veel woorden en schrijft ze graag over loopbaangerelateerde onderwerpen. In coaching kan ze goed luisteren, aanmoedigen en aanzetten tot actie of een koerswijziging. Het liefst met de nodige dosis humor. (www.vanwijngaardencoaching.nl)

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.