VNG: sociaal akkoord heeft verstrekkende gevolgen

Het sociaal akkoord tussen werkgevers en werknemers heeft verstrekkende consequenties voor gemeenten en haar inwoners, laat de VNG in een eerste reactie weten.

“Het is duidelijk dat de inhoud grote effecten heeft op de manier waarop gemeenten het sociale domein (werk, wmo en jeugd) kunnen inrichten en uitvoeren. Deze consequenties zullen in het onderzoek door het CPB naar de financiele risico’s van de decentralisaties moeten worden meegenomen”, aldus de VNG in een eerste reactie.

Een meer uitgebreide reactie zal volgen als het akkoord goed tegen het licht is gehouden door de VNG. Op 16 april heeft de VNG al een afspraak met het kabinet om het akkoord en de gevolgen te bespreken.