Miljoen gevraagd voor werkvoorziening Limburg

Bewindvoerder Frits Udo wil dat de provincie Limburg een miljoen euro extra betaalt om de bedrijven van sociale werkvoorziening Licom draaiende te houden.

Hij vraagt om het geld in een vertrouwelijke brief aan Gedeputeerde Staten (GS). Udo houdt de hand op bij de provincie omdat het geld dat de gemeenten hem hebben toegezegd om leveranciers en schulden te kunnen betalen, volgens hem niet genoeg is.

Aandeelhouders

GS lieten dinsdag weten het verzoek in beraad te hebben. Eerder zegden de 11 aandeelhouders (gemeenten) van Licom 2 miljoen euro boedelkrediet toe. Udo praat donderdag verder met de gemeenten.

Maar de bewindvoerder laat nu al weten dat hij van de gemeenten te weinig tijd krijgt. Door de tijdsdruk wordt schade toegebracht aan de waarde van de bedrijfsonderdelen, schrijft Udo aan GS.