‘Gemeentelijk optreden tegen zuipfeesten nodig’

STAP, Nederlands instituut voor alcoholbeleid, pleit ervoor dat gemeenten meer doen in de strijd tegen alcoholgebruik onder jongeren

Dat zegt Wim van Dalen, directeur van STAP vanochtend op Radio1.

Stap maakt zich de meeste zorgen over feesten waar tegen een vast bedrag onbeperkt gedronken kan worden. “Dat zijn feesten die in strijd zijn met eigenlijk alles wat wetgeving betreft”.

“We weten dat de horeca een van de slechtste nalevers is van de leeftijdsgrens”, zegt Van Dalen. “Het is alle hens aan dek, voornamelijk voor gemeenten. Die moeten zich dit aantrekken. Dat betekent ook dat gemeenten zijn controleurs optimaal moet voorbereiden en inzetten.”

Hij reageert hiermee op een artikel in De Telegraaf waarin artsen en het Trimbos-instituut de noodklok luiden. Volgens hen werken feesten waar tegen een vast bedrag onbeperkt gedronken mag worden het alcoholgebruik in de hand. “Het beeld heerst dat je op dit soort avonden je geld ‘eruit’ moet halen”, zegt een woordvoerder van het Trimbos-instituut in de krant.

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.