Onderzoek: wietpas leidt tot criminaliteit

Goed idee, die wietpas? Nee, blijkt uit onderzoek van de gemeente Venlo.

De gemeente heeft ervaring met de overlast van drugstoeristen op zoek naar dealers. Vooral Duitsers staken de grens over op zoek naar drugsrunners. Toen ze in coffeeshops terecht konden, nam de overlast beduidend af.

Al die goede resultaten van het gedoogbeleid in combinatie met de aanpak van drugsrunners wordt teniet gedaan door het plan van demissionair minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten, concludeert Venlo. De overlast komt terug, blijkt uit de evaluatie van het zogeheten plan Hektor. Vervelend is ook dat de politie te weinig capaciteit heeft om dit nieuwe probleem te verzachten.

Illegale handel

Van de winwoners geeft circa 75 procent aan dat ze niet willen registreren bij een shop. Ook zij gaan mogelijk op zoek naar illegale handel. Het onderzoek is gebaseerd op gegevens van de politie, gemeenten en het Openbaar Ministerie. Ook observaties en enquêtes en gesprekken met betrokken organisaties hebben geleid tot de zorgwekkende conclusies als het gaat om de handhaving in de gemeente.

1. Nol van Schaik op

Tja, alsof dat een verrassing is….
    Opstelten heeft nog nooit een coffeeshops bezocht, en/of met een paar bezoekers gesproken.
    Wat is die man oliedom, een politicus zonder inzicht en begrip, en hij krijgt er ook nog ?144.000,- per jaar voor.
    Kunnen we de geleden schade straks op deze onbenul verhalen???