Aboutaleb belooft harde aanpak Antillianen

De burgemeester van Rotterdam is helemaal klaar met de jonge criminelen van Antilliaanse afkomst. Tijdens een protestmars deed Ahmed Aboutaleb zondag ook een dringend appèl aan de ouders van deze jongeren.

De aanleiding voor de protestmars ‘Stop the Violence’ was een golf van geweld de afgelopen weken. “Wij kunnen niet accepteren dat de wapens in Rotterdam gaan regeren”, zei Aboutaleb. “Iedereen die over de schreef gaat, kan rekenen op een stevige aanpak.”

Wapens

De mars was georganiseerd door stichtingen die werken voor de Antilliaanse gemeenschap in Rotterdam. Lever je wapens in, was de boodschap. Zowel de daders als de slachtoffers van het geweld waren van Antilliaanse afkomst. Er liepen ongeveer 150 mensen mee in de mars.

Burgemeester Aboutaleb benadrukte dat het aantal criminele Antillianen afneemt, maar dat een harde kern agressors steeds gewelddadiger wordt. “We kunnen als gemeente veel doen”, sprak Aboutaleb, “maar uw kinderen normen en waarden bijbrengen moet u zelf doen.”

1 reactie