Flevoland dreigt met onderzoek gemeentebesturen

Burgemeester Aat de Jonge van Dronten waarschuwt D66-gedeputeerde Michiel Rijsberman

D66-gedeputeerde Michiel Rijsberman voor bestuurlijke vernieuwing in Flevoland moet stoppen met dreigen met een onderzoek naar de effectiviteit van de gemeentebesturen, aldus burgemeester Aat de Jonge van Dronten bij Omroep Flevoland.

Volgens De Jonge heeft Rijsberman een dergelijk onderzoek aangekondigd, tijdens een eerste overleg met de Flevolandse burgemeesters over intensievere samenwerking. De burgemeester vindt dat de gedeputeerde zich dan eerst beter zou moeten in een eerder onderzoek uit 2010, waarin ook kritische kanttekeningen werden geplaatst bij het functioneren van het provinciebestuur.