‘Meerderheid ambtenaren tegen cao-voorstel’

“De Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) kan een ultimatum van Abvakabo FNV tegemoet zien nu een overgrote meerderheid van de leden in de sector gemeenten het eindbod van de VNG heeft afgekeurd”, meldt de vakbond op zijn website.

Van de leden zou 87 procent tegen het eindbod van het

College van Arbeidszaken zijn. Een procent erbij in 2011 en 2012 is niet genoeg,

en een budget voor loopbaanbegeleiding, is niet voldoende, vindt Abvakabo

FNV. De vakbond wil ook “harde

afspraken
” over werkbehoud. En meer geld.

“Reageert de werkgever niet op het ultimatum, dan volgt

al snel een eerste actie.” De gemeenteambtenaren zullen volgens de vakbond

gelijk optrekken met de ambtenaren van het Rijk. Bestuurder Bert Haas kondigt die eerste actie aan voor de zomer. Na de zomer moet een grote demonstratie

volgen. De VNG betreurt het ultimatum.

1. Marion | 09-06-2011 | 16:27
    In het hele land gaan mensen hun baan verliezen, ben in godsnaam blij met dat ene procent en ga werken.

ga je dit ieder jaar volhouden??
    de VNG wel..

2. Met verbazing heb ik vernomen wat andere bedrijfstakken er voor een salarisverhogingen bijkrijgen bijvoorbeeld de metaalsector, waarom moeten de ambtenaren altijd achterblijven?????