Provincie en gemeenten in de strijd tegen wateroverlast

Het waterschap Peel en Maasvallei neemt vergaande maatregelen tegen wateroverlast in Noord-Limburg door overvloedige regenval.

In het nieuwe plan ,,Code Oranje” kondigt het waterschap de aanleg aan van in totaal 350 kilometer aan stroken langs natuurbeken, bedoeld om overstromingen op te vangen. Ook komen er zogenoemde retentiegebieden, die overtollig water tijdelijk kunnen opvangen. Die komen op de laagste en natste plekken, waar de grond sowieso al minder geschikt is voor de land- en tuinbouw. Getroffen land- en tuinbouwers kunnen in ruil daarvoor drogere gronden krijgen die nu een natuurbestemming hebben.

Gemeenten

Ook gaat het waterschap meer maaien op plekken die gevoelig zijn voor wateroverlast. En zij wil samen met andere betrokken instanties geld vrij maken voor de vorming van een regionaal waterakkoord. Dat houdt in dat waterschap, provincie, gemeenten, landbouw, natuur- en milieuorganisaties geld bij elkaar brengen voor een gezamenlijke aanpak ter voorkoming van overlast door extreme neerslag of droogte en hitte.

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.