Wethouder verzweeg lening 235.000 euro

Wethouder ruimtelijke ordening van Stichtse Vecht Jaap Verkroost (CDA) heeft begin dit jaar verzwegen dat hij een lening van 235.000 euro aanging bij de Maarssense ondernemer Jan Ammerlaan.

Dat erkent hij in een uitvoerige brief waarin hij verder aantijgingen omtrent belangenverstrengeling ten stelligste ontkent. Dit meldt het AD

Burgemeester Witteman van Stichtse Vecht werd begin vorige maand getipt over bestuurlijk onrechtmatig handelen van Verkroost en laat hoogleraar forensische accountancy Pheijffer van Nyenrode Business Universiteit onderzoek doen. De uitkomsten daarvan worden op 10 november verwacht.

In de gemeenteraad van Stichtse Vecht wordt met verbazing op de kwestie gereageerd.

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.