Rechter niet bevoegd te oordelen over budget werkvoorziening

Het kort geding van 23 gemeenten en Cedris tegen de staat, om de bezuiniging van 158 miljoen op de werkplaatsen, is van tafel. De rechter zegt niet bevoegd te zijn hierover te oordelen.

De voorzieningenrechter in Den Haag heeft de gemeenten en

Cedris, brancheorganisatie van de sociale werkvoorzieningen, niet-ontvankelijk

verklaard. Het kabinet bespaart 38 miljoen euro door de stijging van loonkosten

niet te compenseren en 120 miljoen op de budgetten voor de werkvoorziening.

De

gemeenten en Cedris vroegen de rechter dit ongedaan te maken. Dat gebeurt dus

niet, laat de rechtbank weten.

Bestuursrechter

Waarom de rechtbank niet bevoegd is, blijft onduidelijk tot

vrijdag 22 juli. Mogelijk krijgt het kabinet dan gelijk, dat eerder al zei dat het geen zaak voor de voorzieningenrechter maar de bestuursrechter is.

Ondertussen dreigen acties van werknemers voor een betere cao. Dit terwijl

momenteel al rond de 80 procent van het budget naar de loonkosten gaat.

Een mogelijke gang naar de bestuursrechter zal naar verwachting maanden

duren. Carlo van der Borg, die namens de gemeenten het woord voert, kan nog weinig zeggen over eventuele vervolgstappen. “Over twee weken krijgen we mogelijk een reden te horen. Daarna weten we meer en kunnen we ons beraden op het vervolg.”

Volg Gemeente.nu via Twitter.

1. saskia vermeer op

door de bezuinigingen bzit al 7 maanden in de ziektewet en hebben ze mijn baan wegbezuinigd ik voel me gedumpt ik heb een soort van geestelijk pak slaag gehad waardoor ik bij de psychiater ben beland ik denk niet dat ik de enigste ben maar we moeten gewoon veel harder optreden tegen deze regering want hun loon is veilig en het onze gaat straks naar griek,enland en wij? verhongeren maar . dit mag nu niet en nooit gebeuren dus ACTIES .

2. erickuijpers op

DIT IS HET ERGSTE WAT IK OOIT HEB GEHOORD MAAR OOK HET ONMENSELIJKSTE.
    DUS MET ANDERE WOORDEN ACHTER DE GERANIUMS.DAN KAN IK U 100 % OP EEN BLAD GERARENDEREN DAT DE STAKINGEN NOG GROTER ZAL WORDEN ALDUS WOORDVOERDER..

3. Oproep aan de vakbonden en andere maatschappelijke organisaties.

Dit is gewoon een asiociaal kabinet.
    Ze zorgen wel voor goede voorzieningen voor hun zelf,maar juist de categorie die het hartst nodig heeft laat hen geheel koud.
    De schaamte is denk ik voorbij de vakbonden zal in overleg met andere maatschappelijke organisatie’s moeten samenwerken om net als in spanje en griekenland iedereen massaal op te roepen tot een gezamenelijk protest.
    De huidige prikacties van de div organisaties en vakbonden leiden tot niets .Bundel je krachten met meerdere instanties om iets te bereiken.

4. de oppositie parijen moeten samen de handen in een slaan en nee zeggen tegen het kabinet.als ze niet naar de oppositie partijen willen luisteren dan moet de oppositie partijen tegen het kabinet zeggen,oke zoek het dan zelf maar uit,maar zonder ons.er gaat allemaal geld van de banken en ons belasting geld naar griekenland,portugal,spanje,en nu komt ook Italie.en ons eigen mensen laten verloederen in de armoede.want daar komen we in terecht.nog even aan dan komen ze ook weer aan de WAO.
    dus oppositie partijen en gemeente’s zeg nee!!!