Geen discussie meer over privacy Arnhemse afvalpas

Alle ondergrondse containers voor restafval in Arnhem zijn binnenkort te openen zonder dat daarvoor een afvalpas nodig is. Dit heeft B&W van Arnhem besloten om de eerder ontstane discussie over privacy in relatie tot de afvalpas te doorbreken. Hierdoor is het namelijk niet meer mogelijk om adresgegevens te koppelen aan stortgegevens.

De maatregel is rigoreus, beseft het college. Verantwoordelijk wethouder Ine van Burgsteden: “We zijn al meer dan een jaar in gesprek met de leverancier van de software op de ondergrondse containers voor restafval om een eind te maken aan de ook door ons ongewenste situatie. Hoewel we tot op heden op geen enkele wijze gebruik maken van een koppeling van de afvalpas en de stortgegevens, vindt het college het niet langer gewenst om deze situatie te laten voortbestaan.”

Privacy-proof
De gemeente is naar verwachting een paar weken bezig met het ‘openzetten’ van de ruim duizend ondergrondse containers. Dit moet namelijk één voor één handmatig gebeuren. Het openzetten is een tijdelijke oplossing. Het college heeft opdracht gegeven om een alternatief uit te werken voor een pas die wel privacy-proof is.

De afvalpas blijft wel nodig wanneer inwoners grofvuil of andere afval bij een afvalbrengstation brengen.

Betty van Wijngaarden

Freelance redacteur voor Gemeente.nu en zelfstandig coach voor professionals (werknemers en zzp'ers). Tevens auteur en trainer. Als "communicatiediva" pur sang heeft ze de beschikking over veel woorden en schrijft ze graag over loopbaangerelateerde onderwerpen. In coaching kan ze goed luisteren, aanmoedigen en aanzetten tot actie of een koerswijziging. Het liefst met de nodige dosis humor. (www.vanwijngaardencoaching.nl)

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.