Abvakabo FNV stemt in met fusie

Ook Abvakabo FNV stemt in met de fusie die één grote, sterke vakbond FNV moet opleveren.

Dat is de uitkomst van het speciaal daarvoor georganiseerde fusiecongres van de ambtenarenvakbond. Dat heeft een woordvoerder dinsdag laten weten.

Deze week wordt er binnen de vakbeweging gestemd over het plan om FNV Bondgenoten, Abvakabo FNV, FNV Bouw, FNV Sport en de voormalige vakcentrale FNV samen te voegen. Zij krijgen één werkorganisatie en vallen dan met ingang van volgend jaar rechtstreeks onder de leiding van FNV-voorzitter Ton Heerts.

Maandag ging FNV Sport als eerste van de partijen akkoord met de plannen. Komende dagen volgt nog een definitief besluit van FNV Bondgenoten, FNV Bouw en het ledenparlement van FNV.

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.