Bonden en VNG willen voor zomervakantie akkoord cao

De VNG en de vakbonden gaan verder met de cao-onderhandelingen. Na twee verkennende gesprekken stellen beide partijen dat er goede kans is op een akkoord, dat ze nog voor de zomervakantie willen sluiten.

Dat meldt zowel de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) als de FNV. Het eerstvolgende overleg over de cao is op vrijdag 28 juni. Het streven is om nog vóór de zomervakantieperiode, die op 13 juli start in de regio Noord, een akkoord te sluiten.

Nadat eerdere onderhandelingen waren stilgelegd en een akkoord ver weg leek, kwamen partijen begin juni op het VNG Jaarcongres toch weer voorzichtig nader tot elkaar.

Digitaal magazine | Werken bij de overheid

Hoe blijft de overheid aantrekkelijk als werkgever?

Een van de opties is ambtenaren meer betalen dan het cao-loon, wat volgend jaar mogelijk wordt.

Lees nu het magazine

Laura Wennekes

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.