Vakbond: 98% voor akkoord cao

Ruim 98 procent van de leden van Abvakabo FNV heeft ingestemd met de nieuwe cao gemeenten.

Een overgrote meerderheid van de 7.400 deelnemers aan de ledenraadpleging schaart zich achter het principeakkoord dat de grootste vakbond in de publieke sector in april bereikte met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

“Onze leden zien massaal in dat er verstandige afspraken zijn gemaakt over loonontwikkeling, werkzekerheid en kwaliteit van werk. Met de nieuwe cao komen werknemers alsook de gemeentesector sterker deze crisis door”, zegt bestuurder Bert de Haas.

VNG

Leden van Abvakabo FNV hebben zich tot en met 21 mei kunnen uitspreken over de nieuwe cao gemeenten. De VNG heeft het akkoord met een positief advies voorgelegd aan haar achterban, die tot eind juni kan reageren.

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.