Tilburg, Eindhoven en Helmond testen zelfrijdende auto’s

Een traject van snelwegen, regionale en lokale wegen tussen Helmond en Tilburg is aangewezen als testomgeving voor zelfrijdende auto’s en andere vernieuwende verkeersproeven. Het is voor het eerst dat in Nederland op een netwerk van grotere en kleinere openbare wegen in de praktijk getest kan worden met technologische ontwikkelingen.

Het testtraject is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur, Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Brabant en de gemeenten Tilburg, Eindhoven en Helmond. Op het traject is bijvoorbeeld ook ruimte om te oefenen met colonnerijden, communicerende verkeerslichten en vrachtwagens die met draadloos internet verbonden zijn. Op termijn wordt de testomgeving mogelijk uitgebreid naar Breda en Den Bosch.

ANP

Redactie Gemeente.nu

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.