‘Krimp is schande voor Maastricht’

“Het zou een schande zijn als onze stad zich neerlegt bij krimp van de bevolking”, zei burgemeester Onno Hoes tijdens zijn Nieuwjaarstoespraak. De opdracht is de studenten in Maastricht aan de stad te binden.

Betaalbare huisvesting is het grootste probleem. Daarnaast

moet de gemeente haar best doen ook voor jongeren cultureel interessanter te

worden. “Als het om de economische toekomst gaat is het onderdeel zijn van de

nationale Brainport-agenda voor Maastricht van groot belang, waardoor onze

universiteit en ons ziekenhuis zich verder kunnen ontwikkelen en nog meer de

banenmotor kunnen zijn die we zo hard nodig hebben.”

Overlast coffeeshops

Of het verspreiden van zeven coffeeshops naar de rand van de stad, of

het invoeren van pasjes om drugs te kunnen kopen. Dat wordt een belangrijke

discussie. Dat er nu echt iets moet gebeuren, is duidelijk, volgens Hoes. Verder

zal voetbalclub MVV moeten bewijzen financieel orde op zaken te stellen.

2 reacties

1. Maastricht doet er goed aan om de relatief zeer hoge werkloosheid aan te pakken. Dat is het grootste probleem. De huisvesting is relatief betaalbaar. De woningen zijn gemiddeld 10 % goedkoper dan het gemiddelde in de 40 grootste gemeenten van NL.
    @ Jan het salaris van Hoes is inderdaad (mede-)afhankelijk van het inwoneraantal. Hoewel dit niet de consequenties heeft zoals je vermoed.
    Het heeft pas invloed op het salaris indien Maastricht 20 % van de inwoners verliest . Zelfs de meest onwaarschijnlijke scenario?s laten een gunstiger beeld zien.