Burgemeesters moeten vakantieparken kunnen sluiten

Burgemeesters moeten ondersteund worden om de situatie in verwaarloosde vakantieparken weer onder controle te krijgen. De wet moet worden uitgebreid om in de ergste gevallen een park te kunnen sluiten. Dat zegt Peter Noordanus, voorzitter van taskforce Brabant Zeeland en burgemeester van Tilburg .

“De sluiting van bewust verwaarloosde vakantieparken kan jarenlange verloedering en slepende procedures voorkomen”, aldus Noordanus. Volgens hem zijn steeds meer verouderde vakantieparken door falend toezicht criminele schuilplaatsen geworden. De taskforce Brabant Zeeland die is opgericht voor de bestrijding van drugscriminaliteit in het zuiden wil zich de komende jaren gaan richten op verwaarloosde recreatieparken.

Verpauperde vakantieparken zijn kwetsbaar door de komst van steeds meer luxere recreatieparken. Ondernemers accepteren daarom permanente bewoning en huisvesting van arbeidsmigranten. In een neerwaartse spiraal worden het broeinesten van criminaliteit, concludeert de taskforce.

ANP

• Ontdek op deze 3e editie van de Dag van de Ondermijning hoe u, vanuit verschillende perspectieven (waaronder politie, OM, gemeente en wetenschap) invulling geeft aan een meervoudige aanpak van ondermijning. Meer informatie >>

Reageren is niet mogelijk.