‘Gemeente moet garant staan voor Fortuna Sittard’

Fortuna Sittard hoopt dat de gemeente Sittard-Geleen garant wil staan, zodat de profvoetbalclub het stadion kan kopen.

De gemeente is de laatste strohalm voor de club, waarvan het voorbestaan inmiddels aan een heel dun draadje hangt.

De koop van het stadion is de laatste strohalm voor de Zuid-Limburgse club. Maar daar is dus wel de gemeente voor nodig. een positieve toekomst te bieden. De net aangetreden vierkoppige directie van de subtopper uit de Jupiler League zal dan ook de raadsfracties benaderen, meldt Dagblad De Limburger. Eerdere pogingen dit jaar om van derde partijen geld te lenen, liepen op niks uit.

Fortuna Sittard kent nu voor ongeveer een miljoen euro kortlopende schulden. Als de club het stadion zelf kan exploiteren, levert dat jaarlijks tonnen aan extra inkomsten op. Met een garantiestelling van de gemeente denkt de club geld te kunnen lenen bij banken.