Snelste glasvezelnetwerk in De Wolden

Bewoners van het Drentse dorp De Wolden willen glasvezelverbindingen met een maximale snelheid van 10 gigabit per seconde uitrollen. Daarmee het snelste netwerk van Nederland realiserend.

Daarmee willen de inwoners een einde maken aan de langzame internetverbindingen die nu in het dorp worden aangeboden, volgens de NOS.

De snelheid komt neer op 10.000 megabit; honderd keer sneller dan wat KPN maximaal aanbiedt op zijn kopernetwerk, maar ook veel sneller dan andere breedbandverbindingen in Nederland.

Verschillende providers hebben al interesse getoond in de pilot die 1400 bewoners dan aansluit op het snelle internet. Is dat succesvol, dan volgt voor eind volgend jaar de rest van de 10.000 huishoudens. Vijfentachtig procent van hen heeft al aangegeven dat wel te zien zitten.

Reageren is niet mogelijk.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.