Winnende app vergelijkt uitgaven en prestaties van gemeenten

De app ‘De gemeente deler’ heeft de eerste prijs gewonnen tijdens de Accountability Hack 2017. Deze app maakt het mogelijk om uitgaven en prestaties van gemeenten met elkaar te vergelijken.

De Accountability Hack daagt developers, data-analisten en designers uit om met overheidsdata resultaten en effecten van overheidsmaatregelen op innovatieve wijze in kaart te brengen. In totaal deden dertig teams mee die 8 uur de tijd kregen om een werkende app te bouwen.

Publieke verantwoording
De jury prees het winnende team met de app ‘De gemeente deler’ vanwege de verrassende koppeling tussen inhoudelijke en financiële informatie; de kern van publieke verantwoording.

De Accountability Hack is een initiatief van de Algemene Rekenkamer, Open State Foundation, de Tweede Kamer, CBS en diverse ministeries. De hackathon werd gehouden in de Statenpassage van de Tweede Kamer. De winnaar krijgt 2.500 euro, de tweede prijs is 1.500 euro en de derde prijs 1.000 euro.

Lancering app als beloning
De Algemene Rekenkamer overlegt met alle winnaars over verdere doorontwikkeling – en zo mogelijk ook lancering – van de apps. Daarbij kunnen de ontwikkelaars ook worden gekoppeld aan specifieke ministeries, provincies en gemeenten.

Betty van Wijngaarden

Freelance redacteur voor Gemeente.nu en zelfstandig coach voor professionals (werknemers en zzp'ers). Tevens auteur en trainer. Als "communicatiediva" pur sang heeft ze de beschikking over veel woorden en schrijft ze graag over loopbaangerelateerde onderwerpen. In coaching kan ze goed luisteren, aanmoedigen en aanzetten tot actie of een koerswijziging. Het liefst met de nodige dosis humor. (www.vanwijngaardencoaching.nl)

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.