Provincie hindert uitbreiding ICT-campus gemeente

Provincie Utrecht wil de leegstand van kantoren aanpakken. Dit steekt een spaak in het wiel voor de verdere ontwikkeling van de ICT-campus in Veenendaal.

Gemeente Veenendaal heeft relatief veel kantorenleegstad. Dat zou betekenen dat zij bij de inwerkingtreding van het provinciale plan de ICT-campus in ontwikkeling op bedrijventerrein De Batterijen nog maar zeer beperkt mag laten uitbreiden met nieuwe kantoren, meldt Computable.

Toekomst
Op het bedrijventerrein zitten momenteel vier grote ICT-bedrijven die goed zijn voor ruim zeshonderd arbeidsplaatsen. De gemeente voorziet mogelijkheden om dit te laten uitbreiden tot een ICT-campus. ‘Uit de vestiging van vier grote ict-bedrijven kan worden afgeleid dat er behoefte is aan locaties zoals De Batterijen. Met het schrappen van de kantoorfunctie is het risico aanwezig dat de bestaande grote ICT-organisaties vertrekken, omdat toekomstige uitbreidingsmogelijkheden worden beperkt’, aldus het college van B en W.

Door het plan van de provincie zou op De Batterijen nog slechts achthonderdvijftig vierkante meter resteren voor nog te vergunnen kantoren.