Geen lokale overheden geraakt door cyberaanval

In Nederland zijn er vooralsnog geen overheidsinstellingen en vitale sectoren, zoals gas-, water-, en elektriciteitsvoorziening, getroffen door ransomware-aanvallen.

Dit heeft een woordvoerster van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) vandaag laten weten.

Ransomware
,,Het is nog steeds rustig. Ook in het weekend hebben wij geen meldingen gekregen”, aldus de zegsvrouw. Het NCSC waarschuwde vrijdag dat er een grote internationale ransomware-campagne actief is. De instantie wijst erop dat mensen extra moeten opletten bij het openen van e-mail vanuit niet vertrouwde bronnen.

In het Verenigd Koninkrijk werd een groot aantal ziekenhuizen vrijdag getroffen door de cyberaanval. In Nederland was dat bij parkeerbedrijf Q-Park het geval.

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.