Geen DigiD voor Caraïbische gemeenten

Inwoners van Bonaire, Sint Eustatius en Saba zijn burgers van de staat der Nederlanden. Toch kunnen zij geen gebruik maken DigiD.

Dat schrijft minister Piet Hein Donner aan de Tweede Kamer. Gegevens

om in te loggen kunnen niet wordt verstuurd. Maar het is ook niet nodig,

schrijft Donner. De eilanden vallen op dit moment nog grotendeels onder Antilliaanse

wetgeving.

Vliegtuig

DigiD is gebaseerd op het burgerservicenummer, dat bewoners van de

eilanden niet hebben. Zonder DigiD kunnen de Caraïbische Nederlanders geen elektronische

belastingaangifte doen of hun pensioenoverzicht online bekijken. Donner wil

volgend jaar beginnen met een proef om de gegevens niet per post te versturen,

maar persoonlijk te laten ophalen.

1 reactie

1. Sheila Ghosh op

Geef die nieuwe gemeenten en hun inwoners ook gezellig een BSN en DigiD. kunnen ze tenminste zaken doen bij de SVB, daar hebben ze wel wat aan. Bovendien zijn ze vanaf dan toch ook ingezetenen? Persoonlijk ophalen is een goed idee, maar dan wel bij hen in de buurt lijkt me. Toch een hele operatie, een gemeente worden. Lijkt me dat er wel meer bij komt kijken.

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.