Gemeente Bergen vangt bot bij rechter

De gemeente Bergen heeft donderdag bij de rechtbank in Alkmaar bot gevangen in de protesten tegen de plannen voor de ondergrondse gasopslag in het gebied Bergermeer.

De rechtbank verklaarde de bezwaren van de gemeente tegen het optreden van het Rijk niet ontvankelijk. Het Rijk heeft de gemeente vorig jaar buitenspel gezet door rond de plannen voor ondergrondse gasopslag de beslissingsbevoegdheid over te nemen. Dit mag binnen de zogenoemde Rijkscoördinatieregeling, maar volgens de gemeente Bergen niet zonder overleg met de gemeente. En dat is er volgens de gemeente niet geweest.

Het Rijk heeft de bezwaren van de gemeente eerder terzijde gelegd. Volgens de rechtbank is dit terecht gebeurd.