Hoogeveen enthousiast over Frisse Scholen

Hoogeveen is goed te spreken over de zes frisse scholen die al zijn gerealiseerd. Vanwege de voordelen van het project gaat de gemeente hiermee door.

Het doel is de verbetering van het binnenklimaat van de scholen, die tegelijkertijd energiezuiniger worden. In 2007 was de kwaliteit onder de maat. Het is daarna verbeterd door het

ophangen van ventilatie-units in de lokalen, maar ook door extra ramen, isolerend glas en het aanbrengen

van witte dakbedekking.

De GGD Drenthe deed vervolgens onderzoek naar de effecten

van verbeterplan en die waren overwegend positief voor de kwaliteit van de lucht waarin de kinderen moeten leren. Daaruit bleek overigens dat technische aanpassingen alleen niet genoeg zijn. Ook luchten en goede schoonmaken blijven belangrijk.

Ook andere scholen in de gemeente worden 'frisser' gemaakt. Het project gaat nog ongeveer vier jaar door.