New Yorkse aanpak voor Rotterdamse jeugd

De gemeente Rotterdam en het Rijk gaan gezamenlijk proberen volgens een Amerikaanse aanpak de problemen in achterstandwijken in Rotterdam-Zuid op te lossen. Dit doen ze met een bijzondere onderwijsmethode die voor het eerst in Nederland wordt toegepast.

Het

project is gebaseerd op de Harlem Children's Zone, een succesvolle

aanpak in New York. Het kenmerkt zich door gemotiveerde docenten en een

intensieve betrokkenheid van ouders. Opvallend bij deze aanpak is dat de

twee- en driejarige kinderen (groep 0) al naar school gaan. Ook is er

veel aandacht voor het voorkomen van schooluitval.

Investeren
Minister

Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) heeft 7 miljoen euro beschikbaar

gesteld voor dit project. In de regio zijn bijvoorbeeld het taal- en

rekenniveau onvoldoende. Ook is in Rotterdam de animo niet groot om in

de vakantie bijlessen te geven.

1. Hulde voor dit initiatief!!
    Maarre wanneer gaan ze nou ook eens iets doen voor (hoog)begaafde kinderen die het juist heeeeeel erg goed doen en daarom ook aangepast onderwijs nodig hebben????

2. New York wat een voorbeeld voor Rotterdam. Heel Nederland is NY? Jeugd problemen? Ja, Marokkanen, waarvan grote groepen in de drugs wereld vertoeven. Rotterdam weet geeneens dit aan te pakken. Hiervoor zijn voorbeelden genoeg te noemen, zoals het reilen en zeilen rond Marokkaanse horeca, kapsalons en belwinkels. Dus NY kan het wel, nou de grootste drugstad van de wereld, de meeste achterstandswijken en hoge percentages aan crimininelen. Daar gaat dan een gemeentelijke duur betaalde ambtenaar heen om het wiel uit te vinden. Die effe normaal?