Zwarte markt voor strooizout ontstaan

Strooizout kopen in krappe tijden? Op websites zoals Marktplaats.nl is nog genoeg te koop, hoewel je dan soms vier keer zo veel moet betalen.

Volgens Rijkswaterstaat en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten worden de regionale zoutloketten nog slecht gevonden. Dit terwijl een deadline nadert. Gemeenten, provincies en waterschappen hebben tot 1 januari om zich te melden bij de loketten, die het tekort aan zout moeten opvangen.

De zoutloketten worden in werking gezet als er een landelijk tekort dreigt. In dat geval kunnen wegbeheerders bijna niet meer strooien, zitten leveranciers in de problemen en zal het weer waarschijnlijk winters blijven. Dat is nu het geval. Verder zijn er twee alternatieven: het zout met zand of met water mengen.

Pekelwater. Dat bestaat voor ruim 20 procent uit zout en voor een kleine 80 procent uit water. Volgens kenners werkt dit prima tegen de gladheid op wegen. Het nadeel van zand is dat het niet goed is voor de riolering.

1. Roel van Swam op

Wel merkwaardig dat slecht inkoopbeleid alsnog en alweer moet worden rechtgestreken door organisaties die hun zaakjes wel op orde hebben.

2. halloohoo
    krenterig nederland
    houd op met de bezuinigingen en start met strooien

graag aub