Regionale overheden dragen financieel bij aan mbo-projecten

Zestien projecten van mbo-scholen om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren, krijgen gezamenlijk ruim 40 miljoen euro.

Het ministerie van Onderwijs maakt hiervoor 12,8 miljoen euro vrij. Regionale overheden en het bedrijfsleven vullen het bedrag aan tot ruim 40 miljoen euro.

Een voorbeeld van een project dat geld krijgt, is het Drenthe College dat samen met instellingen en bedrijven de zorgopleidingen beter wil laten aansluiten op wat in de regio speelt, zoals een sterke vergrijzing. Een ander voorbeeld is de Leidse instrumentmakers School, die een mbo-opleiding wil beginnen die zich richt op instrumenten en onderdelen voor de ruimtevaart en astronomie.

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.