‘Bezuinigen’ leidt tot inhuur externen

Ook in Coevorden moet worden bezuinigd. Het resultaat: in deze gemeente is bijna 700.000 euro meer uitgegeven.

Het geld was vooral nodig voor de inhuur van externen, liet

burgemeester Bert Bouwmeester weten aan de gemeenteraad. De externen worden

ingehuurd omdat het ziekteverzuim hoger is geworden sinds de bezuinigingen

voelbaar zijn geworden. “Er zijn op verschillende afdelingen ambtenaren met

cruciale functies weggevallen”, zei Bouwmeester. We missen op sommige terreinen

zelf de deskundigheid.”

Verder is de organisatie druk bezig te zien hoe er beleidsmatig kan worden

gesneden in de begroting. Het beleid moet op de schop. Ook dat kost tijd. Een

ruime meerderheid van de gemeenteraad in Coevorden staat zeer kritisch tegenover

deze kostenoverschrijding. Na de zomer gaat het college opnieuw in gesprek met

de raad, om te zien hoe dit probleem kan worden opgelost.

1. Koos de Beer op

Tjsa, eerst schop je het personeel eruit en eist van degenen die overgebleven zijn het uiterste en waarschijnlijk zelfs nog meer dan dat.
    En dan vreemd opkijken als het mis gaat. Wat een enorme amateurs daar in het gemeentebestuur.
    Coevorden: “Penny wise, pound foolish”!

2. Norbert Jansen op

Ik denk dat de gemeente Coevorden langer uit de problemen blijft wanneer de gemeenteraad en het topmanagement stopt.
    Gewoon weer terug 10 jaar terug naar de jaren 50. Een burgemeester en twee wethouders plus een secretaris met wat loyaal personeel.
    Reken maar dat dit effectief is.

3. Dit is toch wel de bloody limit: meer ziekte door bezuinigingen. Wat denk je zelf? Dat dat normaal is?

Wanneer krijgen we weer mensen die ook als het een beetje moeilijk wordt gewoon doorpakken?

Dit is niet veroorzaakt door het management maar door de werknemers zelf.

Vind ik.

4. Waar ziijn die mensen ziek van geworden? Harder moeten werken, omdat er al zoveel collega’s de laan uitgestuurd zijn? De spanning hoe het verder zal gaan? Ben ik de volgende? Je zou er inderdaad ziek van worden…

5. Goed voorbeeld van het effect van willekeurig bezuinigen. Minder kosten op je loonlijst, geen kennis nog in huis, meer inhuur en ontevreden werknemers wat weer meer kost. Daarom ook is bezuinigen nog een kunst op zich, met een langer termijnvisie, etc etc.