Gemeenten brengen ICT onder in coöperatie

Drie gemeenten, waaronder Eindhoven, willen hun ict onderbrengen in een coöperatie

Op deze manier willen ze niet langer afhankelijk zijn van commerciële leveranciers die beschikken over een feitelijk monopolie. De coöperatie staat open voor alle Nederlandse gemeenten. Dit meldt De Volkskrant.

De drie gemeenten – naast Eindhoven Woerden en Boxtel – verwachten dat ze hun ict-kosten aanzienlijk kunnen verlagen. Voor alle Nederlandse gemeenten tezamen kan de besparing oplopen tot honderden miljoenen. Volgens berekeningen van M&I partners geven alle Nederlandse gemeenten samen 1,25 miljard euro per jaar uit aan ict. Driekwart hiervan zijn personeeelskosten.

De coöperatie heeft de ambitie dat zo veel mogelijk gemeenten lid worden. Men staat open voor elke ontwikkelaar, maar gaat in eerste instantie in zee met Gemboxx, een softwarebedrijf uit Naarden.