Provincie Limburg: woningbouw aan banden

De nieuwe coalitie van CDA, VVD en PvdA in de provincie Limburg is helemaal klaar met onrealistische plannen voor woningbouw.

De verordening is nodig, concluderen de partijen in hun coalitieakkoord. Limburg kent veel krimp. Een herstructureringsopgave van miljarden is nodig. Toch zijn er wethouders die veel nieuwbouw laten neerzetten.

“Ook op de ontwikkeling van bedrijventerreinen sturen we zodanig dat vooralsnog geen nieuwe terreinen aan de voorraad worden toegevoegd, maar revitalisering met volle kracht wordt doorgezet”, schrijft de coalitie. “Waar nodig stimuleren we een evenwichtig aanbod van detailhandel en kantoorlocaties. Indien noodzakelijk treden we sturend op.”

De provincie krijgt zes gedeputeerden, twee van iedere partij. Zij worden wel nog onderworpen aan een integriteitstoets.

1 reactie