Drie gemeenten fuseren tot Molenwaard

Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland gaan per 1 januari 2013 verder als de fusiegemeente Molenwaard.

Dat hebben de gemeenten gezamenlijk bekendgemaakt. De ambtelijke organisaties zijn vorig jaar al samengevoegd. De colleges van de gemeenten zien dit als een groot voordeel. Vanaf 2013 is de organisatie al mooi ingewerkt. “Het werken voor drie besturen is een uitdaging en soms een vallen en opstaan voor de organisatie, maar de voordelen op lange termijn zijn duidelijk”, zegt de burgemeester van Graafstroom namens de gemeenten.

Voor de komende twee jaar staan een strategische visie en een dienstverleningsconcept op stapel. Voor de visie wordt vanuit de dertien dorpskernen gedacht, volgens de burgemeester. Huisbezoeken en burgerparticipatie staan hoog op de agenda. De beste plaats voor het nieuwe gemeentehuis wordt nog onderzocht.

3 reacties

1. In het artikel is sprake van een nieuw gemeentehuis. In Binnenlands Bestuur van 26 augustus zie ik uitspraken van de gemeentesecretaris waaruit blijkt dat men geen nieuw gemeentehuis wil gaan bouwen???