Overijsselse gemeenten akkoord over glasvezel buitengebieden

Negen gemeenten in Overijssel hebben onder aanvoering van de gemeente Deventer een akkoord gesloten met een investeringsmaatschappij over de aanleg van van glasvezel in het buitengebied.

De gemeenten Ommen, Dalfsen, Olst-Wijhe, Raalte, Hengelo, Haaksbergen, Enschede, Losser hebben samen met Deventer een akkoord bereikt met investeringsfonds CIF (een onderdeel van de Rabobank)  over de aanleg van glasvezel in de buitengebieden van hun gemeenten. Dit meldt De Stentor.

De precieze inhoud van het akkoord wordt pas volgende week bekend. CIF wilde in het eerste kwartaal van dit jaar al beginnen met graafwerk. Het is nog onduidelijk wanneer met de aanleg van glasvezel gestart kan worden.

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.