Pilot elektrisch rijden stopt in Amsterdam

De pilot stopt. Op 1 april komt het subsidiëren van elektrisch rijden in de gemeente Amsterdam ten einde.

Het wagenpark moet op eigen kracht verder, meldt Binnenlands Bestuur. Sinds 2009 rijden er circa 650 electrische auto's door de stad. Eigenaren konden hun auto's gratis parkeren en hun accu kostenloos opladen bij 300 oplaadpalen. Dat is straks voorbij.

10 Miljoen

De bedoeling is dat de markt het stokje overneemt. Eind dit jaar moeten er 1000 oplaadpalen beschikbaar zijn, beheerd en onderhouden door Nuon-Heijmans en Essent. De gemeente subsidieert nog wel 10 miljoen euro voor elektrische bedrijfswagen en de aanleg oplaadpalen in parkeergarages.

1 reactie