Nogmaals filmpje in bioscopen als eerbetoon aan Van der Laan

Acht Amsterdamse bioscopen vertonen in de week van 28 september nogmaals de film van twee minuten met de beloftes die Amsterdammers afgelopen voorjaar maakten aan burgemeester Eberhard van der Laan.
In het filmpje doen dertig bekende en onbekende Amsterdammers de ernstig zieke Van der Laan beloftes met betrekking tot zijn en hun stad. Zo belooft presentator Matthijs van Nieuwkerk dat de velden van voetbalvereniging AVV Swift op het Olympiaplein altijd voetbalvelden zullen blijven. En Rijksmuseumdirecteur Taco Dibbits belooft dat hij iedere Amsterdammer en iedere bezoeker blijft overtuigen van het belang van kunst. Maar een onbekende Amsterdammer belooft bijvoorbeeld dat hij niet meer met justitie in aanraking zal komen.
Jean Mineur, de exploitant van bioscoopreclames, heeft besloten de film nogmaals te programmeren nadat de burgemeester maandag bekend had gemaakt per direct zijn taken neer te leggen. Hij is uitbehandeld. Het filmpje wordt vertoond in het reclameblok, voordat de hoofdfilm begint. De bioscopen werken belangeloos mee aan het initiatief van Jean Mineur.

Productiehuis Wefilm maakte het filmpje als eerbetoon aan de burgemeester. Het draaide afgelopen zomer ook al enige tijd als voorfilm in acht Amsterdamse bioscopen.