‘Niet alleen subsidies stimuleren elektrisch vervoer’

Agentschap NL heeft een startgids voor gemeenten in de aanbieding waarmee zij handvatten krijgen om elektrisch vervoer te stimuleren.

Volgens het agentschap hebben gemeenten drie verschillende rollen als het gaat om deze vorm van vervoer, staat in de startgids Stekker in elektrisch vervoer:

1) Kaders stellen

Het gaat er dan om te bepalen waar de oplaadpalen voor elektrische auto’s mogen staan.

2) Faciliteren

“Dit vindt niet plaats door financiële middelen beschikbaar te stellen, maar door aanpassingen in beleid en regelgeving of door op te treden als kennismakelaar”, staat in de gids.

3) Stimuleren

Hier komt een financiële bijdrage wel in beeld. Het gaat dan om een directe bijdrage aan het elektrische vervoer.

Toename

Waarom dit nodig is? Agentschap NL verwacht een toename van het aantal mensen dat elektrisch gaat rijden. Verder is het vooral voor de luchtkwaliteit in centra fijn als er meer elektrische auto’s rijden.