‘Schiedam wordt plastic-tas-vrije gemeente’

De gemeenteraad van Schiedam heeft met grote meerderheid van stemmen een motie aangenomen, waarmee Schiedam een 'plastic tas vrije gemeente' moet worden.

De motie draagt het college van burgemeester en wethouders op, om met de winkeliers van Schiedam in gesprek te gaan over het gebruik van de gratis plastic draagtas. Plastic tasjes belanden na gebruik uiteindelijk in het milieu. Op grote schaal levert dat grote plasticvervuiling plastic soep in de oceanen op, en op kleine, veel zwerfplastic in Schiedam.

Frans Hamerslag, indiener van de motie, noemt dat op Dichtbij.nl zeer ongewenst: ''Iedere Schiedammer kan zijn of haar eigen tas meenemen om te winkelen. Voor hen die dat niet doen, kan er best een milieuvriendelijk alternatief komen.''

Volgens de raad kan over twee jaar het bord 'Plastic tas vrije gemeente' aan de stadsgrenzen geplaatst worden.

1. r. van brakel op

Om de actie te ondersteunenen onder het voetlicht te brengen zou de gemeente elk huishouden een boodschappentas cadeau kunnen geven! Misschien lukt het zelfs om deze te voorzien van de diverse logo’s van de winkeliers uit Schiedam.

2. Binnenkort in dit theater:

Colablikjesvrije gemeente
    Paardenpoepvrije gemeente
    Hondenpoepvrije gemeente
    Zwerfvuilvrije gemeente
    Kauwgomvrije gemeente
    Sigarettenpeukvrije gemeente
    Plasticbekerjesvrije gemeente
    Papierenpropjesvrije gemeente
    Lossestoeptegelsvrije gemeente
    Kapottelantarenpalenvrije gemeente

Geweldig effectief daar in Schiedam, hoor.
    Alleen zien we door de symboolpoitieke bordjes aan de stadsgrenzen de gemeente niet meer.