Gemeentelijke samenwerking over de grens

Elf gemeenten in het Nederlands-Duitse grensgebied zijn van plan om hun initiatieven op elkaar af gaan stemmen.

Vertegenwoordigers van de gemeenten zijn bij elkaar geweest om te zien welke samenwerkingsverbanden er zouden kunnen ontstaan, vooral op het gebied van economie, cultuur en toerisme.

De Nederlandse gemeenten Bergen, Gennep, Mook en Middelaar, Cuijk, Boxmeer, Sint Anthonis, Grave en Mill. Het gaat verder om de Duitse gemeenten Weeze, Goch en Udem. Het idee komt voort uit overleg tussen de gemeente Weeze en het bureau Regiovisie Bergen, Gennep, Mook en Middelaar. Conclusie: het is zonde om de mogelijkheden in de regio te laten liggen.