Op vakantie in eigen stadspark

Komende weken mogen stadsbewoners hun tentje opzetten op De Buurtcamping in negen parken in Utrecht, Amsterdam, Haarlem en Tilburg.

Dit jaarlijks terugkerende initiatief begon in 2013 in een parkje in Amsterdam en is inmiddels uitgeroeid tot landelijk zomervakantieproject.

Bonte avond
De Buurtcamping is bedoeld om buurtbewoners in de grote stad dichter bij elkaar te brengen en ze vakantie te laten vieren om de hoek. Vrijwilligers en campinggasten organiseren verschillende activiteiten, van yogalessen en een gezamenlijke barbecue tot speurtochten en een bonte avond.

Van vrijdag tot en met zondag vindt de aftrap plaats in het Noordse Park, het Majellapark en Park de Gagel in Utrecht. Het weekend erna volgen buurtcampings in het Sloterpark, Rembrandtpark, Noorderpark en Egeldonk in Amsterdam, het Nelson Mandela Park in Haarlem en de Stadscamping Tilburg.

Redactie Gemeente.nu

Het laatste nieuws van Gemeente.nu in je mailbox?

Meld je aan voor de algemene nieuwsbrief of een van de themanieuwsbrieven van Gemeente.nu.